Våra tjänster

Rådgivning

Vi hjälper dig att sätta upp en plan för ditt framtida företag och diskuterar hur du kan utveckla din idé till ett företag. All rådgivning är gratis.

Bokföring

Alla som driver ett företag har bokföringsskyldighet enligt svensk lag. Det är viktigt att känna till de grundläggande reglerna när du startar företag.

Registrering

Vilken bolagsform som är bäst för dig och hur du går tillväga när du ska registrera ditt företag.

Affärsplan

Hur du tänker driva din verksamhet och hur du får det att gå ihop ekonomiskt.

Kontaktnät

Du kanske behöver utöka ditt kontaktnät eller har funderingar vilka nätverk du kan medverka i.

Helikoptervy

Det är svårt att se skogen för alla träd är ett uttryck. Vi kan hjälpa dig att lyfta blicken kring ditt företagande.

De första viktiga stegen

De första stegen är inte alltid de vackraste men det är de första av många, vi älskar att se företag i Sjuhärad växa och bli starka företag.

FAQ

Ja. Oavsett vilken bolagsform du väljer så hjälper vi dig att registrera ditt företag och besvarar de frågor du har kring registreringen.

Absolut! Vi arbetar med metoder både inom idégenerering och affärsutveckling. Boka ett gratis rådgivningsmöte så hjälper vi dig både med att skapa affärsidéer och besvara dina frågor kring företagande.

Vissa personer tycker företagsekonomi är enkelt och andra tycker att det är svårt. Vi hjälper dig gärna med både att utforma en budget och ger dig tips och råd på vad du behöver tänka på när du ska sköta ekonomin i ditt företag. Boka gärna ett gratis rådgivningsmöte!

Det är viktigt att känna till sin målgrupp för att kunna lära dig hur du når just din målgrupp på det bästa och mest effektiva sättet. Har du svårt att hitta kunder hjälper vi dig gärna med något som heter kundsegmentering och hjälper dig att hitta både målgrupper och dess kanaler. Boka gärna ett gratis rådgivningsmöte så berättar vi mer!

Om ni är två eller fler som ska starta företag tillsammans kan ni välja mellan bolagsformerna aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. Är ni tre eller fler så finns det även möjlighet att välja bolagsformen ekonomisk förening. Vi hjälper vi gärna med dina frågor i valet av bolagsform.

Kortfattad beskrivning om hur du registrerar en enskild näringsverksamhet och ett aktiebolag: Om du ska starta en enskild näringsverksamhet ansöker du om att bli godkänd för F-/FA-skatt hos Skatteverket. Du kan, men behöver inte, registrera ett företagsnamn via Bolagsverket. Ska du starta ett Aktiebolag börjar du med att skicka in din anmälan om att registrera aktiebolaget till Bolagsverket. När du har fått ditt organisationsnummer från Bolagsverket är det dags att ansöka om att bli godkänd för F-skatt hos Skatteverket.

På verksamt.se kan du enkelt logga in med Bank-ID och genomföra registreringen både till Skatteverket och Bolagsverket. Vi hjälper dig gärna om du har frågor, boka ett gratis rådgivningsmöte med oss!

Nej. Företagsstart Sjuhärad erbjuder helt gratis rådgivning för dig som ska starta företag.

Enklast bokar du gratis rådgivning genom att klicka på ”Kontakta oss” högst upp i huvudmenyn.

Vill du ta steget till nyföretagande i Sjuhärad?

Om du är i tagen att starta eget i sjuhäradsregionen kontakta oss.