En  Ar

God Jul & Gott Nytt Företagar-År

Företagsstart Sjuhärads första år är snart till ända. Tack till alla för hurrarop, medverkan, förbättringsförslag engagemang och många nedlagda timmar!

Efter några månader av förberedelser hade vi premiär med en nystartskväll i Ulricehamn i slutet av april. Sedan fortsatte vi under hösten med sju aktiviteter i Svenljunga/Tranemo, Bollebygd, Ulricehamn och Borås. Vi provade två olika koncept: Nyföretagarmöten med fokus på inspiration, kunskap och mingel samt Öppet hus med fokus på rådgivning från experter inom relevanta områden.

Rådgivningen kom i gång bra och under året hade vi cirka 150 rådgivningar. Något som var spännande att se är att många av de vi träffade var kvinnor!

En händelse jag minns särskilt väl är när vi under vårt Öppna hus i Borås fick vara med om en hemlig visning. Det var två studenter på Nordiska Textil Akademin som hade fått äran att designa en av klänningarna till Nobelfesten. Klänningen syddes upp av en Boråsskräddare och materialet kom från Rekotex – en av inspiratörerna som deltog på ett av våra Nyföretagarmöten. Det kändes väldigt roligt att få se den vackra klänningen live. Under kvällen hade dessutom Företagsstart givande samtal med besökare som var på plats för visningen och det bokades in individuella rådgivningar. En fin men oväntad uppslutning!

Något som har inspirerat mig under året har varit inspiratörerna som kommit och delat med sig av sin tid och sina råd på våra Nyföretagarmöten. Det har varit mycket givande både för mig och våra deltagare att få lyssna på verkliga upplevelser av entreprenörskapet. Sen har det varit stor variation på våra inspiratörer. Vi har fått äran att inspireras av allt från målare, managementkonsulter, butiksägare, med flera! En riktigt bra och samhällstrogen blandning. Läs gärna mer om inspiratörerna på vår hemsida!

Trots att det har varit många positiva och givande tillfällen har vi, precis som andra verksamheter, våra utmaningar. Företagsstart Sjuhärad är en ny verksamhet och därför behöver vi tid för att bygga upp varumärke och kännedom hos målgruppen. De som känner mig vet att jag inte är så tålmodig och skulle gärna se att alla kände till oss – gärna igår. Men vi har jobbat på med våra sociala kanaler under hösten och har som mål att fortsätta med det även under nästa år. Du kan bland annat förvänta dig löpande nyhetsbrev från oss under 2023.

Nu ser vi fram emot det nya året och hoppas på möjligheten att hjälpa många nya affärsidéer att bli framgångsrika företag. Vi kommer fortsätta i samma anda och hoppas på en god uppslutning. Du kan hitta mer information om vårens aktiviteter på vår hemsida och i våra sociala kanaler.

Vi på Företagsstart Sjuhärad vill önska dig en riktigt god jul och ett gott nytt företagar-år!

Anna Bergengren