En  Ar

Råd till dig som vill starta aktiebolag

Vill du starta ett aktiebolag? I sådana fall finns det några saker du behöver tänka på. Företagsstart Sjuhärad har pratat med Fredrik Engström, kontorschef företagsmarknad Borås på Sparbanken Sjuhärad, som har några råd till dig som funderar på att starta ett aktiebolag.

  1. Tänk på att du behöver ha sparat ihop ett startkapital, minst 25000kr till aktiekapitalet. Det kan även ta tid före man hinner få igång verksamheten och möjligheten att ta ut sin första lön. Ett sätt att parera för detta är om man har haft möjlighet att spara ihop till ett privat buffertsparande som kan hjälpa första tiden.
  2. Processen att starta företaget går relativt enkelt och det finns bra beskrivningar på tillvägagångssätt att hitta på verksamt.se eller om man pratar med Företagsstart Sjuhärad för att få goda tips och råd på vägen. Ta även kontakt med din bank i god tid för att öppna ett företagskonto.
  3. Banken kommer att ställa frågor till dig som både handlar om vilka banktjänster ditt nya företag är i behov av men även för att banken ska kunna genomföra en så kallad kundkännedom. För att detta ska gå smidigt till är det bra att göra en affärsplan som förklarar din plan med företaget och vad din affärsidé går ut på. Gör även en budget som visar på hur ekonomin i företaget är tänkt att bli så är det enklare för dig som företagare att följa upp om det går som du tänkt dig.
  4. Att starta aktiebolag och satsa på entreprenörskap är ofta ingen spikrak väg framåt. Var uthållig, våga testa och vrida och vända på din idé. Lycka till framåt!

Behöver du hjälp med att göra verklighet av din affärsidé? Företagsstart Sjuhärad erbjuder kostnadsfri affärsutveckling till nyföretagare. Kontakta oss på boka@foretagsstart.com för att boka ett möte.

Fredrik Engström