En  Ar

Olyckan förändrade Robertos liv

Hej Roberto, vill du berätta din historia för oss?
Under året 1999 var jag med om en olycka, på sjukhuset träffade jag på min rumskamrat; han var en allvarligt sjuk äldre man. Jag bodde där ett tag och vi blev väldigt goda vänner. Det fanns inte mycket att göra på sjukhuset så vi pratade mycket. En dag som alla andra satt vi och pratade och då sa han till mig;

”Vet du vad är den enda saken jag ångrar är?”

Jag svarade: ”Vadå?”

Då berättade han: ”Det enda jag ångrar är saker jag inte gjort på grund av rädsla eller för att jag inte vågade av någon anledning.”

I det ögonblicket insåg jag att jag slösade bort min tid på saker som verkligen inte gjorde mig lycklig. När jag väl kom ut från sjukhuset bestämde jag mig för att ändra på mitt liv, vända det. Jag fokuserade på det som har alltid varit min passion, fotografering.

Jag heter Roberto Aguilar, jag har studerat grafisk design och jag är även produktfotograf.

Vad driver du för företag idag?
Mitt företag Fotokul skapades för att hjälpa nystartade företag att sälja sina produkter genom att visa sina artiklar på ett attraktivt och suggestivt sätt.

 Hur kom du fram till att du ville driva eget företag? 
Jag grundade mitt lilla företag i Spanien för några år sedan och därför vet jag hur svårt det är att börja jobba på egen hand, det finns många saker att göra och det kan vara väldigt krävande och ansträngande.

Jag har jobbat för Samsung och Huawei som säljare. Det har gjort mig van att ha kontakt med kunder och att ge kommersiell rådgivning. Därför erbjuder jag hjälp till nya entreprenörer och småföretag genom att ge dem råd om bilden av deras produkt. Genom detta kände jag att jag kan hjälpa andra med ett eget företag.

Hur ser en normal dag ut för dig som egenföretagare? 
För mig börjar en vanlig dag klockan 6 på morgonen, jag tränar 30 minuter, äter frukost och tittar i min dagbok och schemalägger aktiviteterna för den dagen. Jag tar med mina barn till skolan, därefter jobbar jag med redigering normalt i 2 timmar, jag tar en paus och sedan svarar jag på kundmejl. Om jag har något pågående arbete förbereder jag fotograferingssetet och fotar. Efter lunch har jag fotografisk och visuell träning ungefär 30 minuter/1 timme beroende på dagen. Jag hämtar mina barn från skolan och följer med dem till deras fritidsaktiviteter, i fallet de inte har någon aktivitet, spenderar jag eftermiddagen med att leka med dem. Vi äter middag och läser någon saga innan det är dags att sova.

Vad är den största skillnaden mellan att vara anställd och egenföretagare? Vilka är för- och nackdelarna?
Den stora skillnaden är beslutsfriheten att driva sitt företag, men det finns ett stort misstag som alla nybörjare gör, där inkluderar jag mig själv, och det är att tro att man kan göra allt själv. Det är ett misstag och det tar tid från det som verkligen är viktigt, man måste delegera de uppgifter man inte har tillräcklig kunskap om eller som är väldigt enformiga och tar mycket tid i ens liv.

Vilka mål och visioner har du med din verksamhet? 
Mitt mål är att fortsätta hjälpa små företag att fortsätta växa och nå deras mål. Vi gör det genom att erbjuda våra tjänster kostnadsfritt i den första samrådet så att våra kunder kan testa bilderna på sin produkt och gynna företagets varumärkesimage.

Vilken hjälp har du fått av rådgivande aktörer i starten av ditt företag? 
Drivhuset har varit en stor del. Speciellt Mohammed. Hans stora hjälp med att ge oss råd i vår start. Jag har insett hur viktigt det är att ha någon som har den nödvändiga erfarenheten och kunskapen och dessutom vet vad företagens behov är idag. Jag är väldigt tacksam för det fantastiska teamet på Drivhuset i Borås.

Du kan nå Roberto här:

Mail: infarmaticamovil@gmail.com
Hemsidan: Fotokul.com
Instagram: @r.aguila.r

Roberto